Pinsa gourmet

Als een van de eerste restaurant van Tienen en omstreken serveren we met trots een gezond slow-food gerecht: de Pinsa!!!

Wat is Pinsa?

Knapperig, gezond en lekker: de Pinsa is het product waar je van gaat houden!

De traditionele Pinsa is gemaakt van een mengsel van 3 kwaliteitsmeel: zacht tarwemeel, volkoren sojabloem, rijstmeel en tarwezuurdesem.

De volkoren Pinsa is gemaakt van een mengsel van tarwebloem, zemelen, griesmeel, volkoren sojabloem, rijstmeel, rogge, zonnebloemzaden.

De naam is afgeleid van het Latijnse pinsere (uitrekken), wat de ovale vorm met een dikte van ongeveer 2 centimeter verklaart.

Het deeg is lang rijzend, caloriearm en met een hoog eiwitgehalte. Het heeft ook een laag vetgehalte, is knapperig van buiten, maar zacht vanbinnen.

Minder koolhydraten: De combinatie van de drie bloemsoorten, het vele water (waardoor je ook minder bloem gebruikt) en de lange rijstijd , geeft een deeg dat minder koolhydraten (en dus calorieën) bevat dan traditioneel pizzadeeg.